Urban Exploration

Mijn toch wel grootste hobby is Urban Exploration. Dit is een tak van fotografie welke zich richt op verlaten plekken. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan verlaten ziekenhuizen, kastelen, fabrieken, gevangenissen en nog veel meer. 

“Take nothing but pictures, leave nothing but footprints..”

Deze leegstaande gebouwen hebben een soort aantrekkingskracht op mij omdat de combinatie van de architectuur en het natuurlijke verval zeer fotogenieke plaatjes oplevert. Deze gwbouwen en lokaties zijn veelal illegaal om te betreden en daarom wil ik iedereen die dit soort lokaties wil betreden meegeven dat het illegaal, gevaarlijk en mogelijk strafbaar kan zijn. Hou hier rekening mee, zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. 

Lokaties
Lokaties vindt je niet zomaar. Dit vereist soms uren speurwerk op Google Earth en op internet. Deze lokaties vallen de laatste jaren helaas steeds meer prooi aan koperdieven, vandalisten of ander illuster volk. Om deze reden worden deze lokaties door “urbexers” beschermd en niet zomaar gedeeld. Ik zal bij de lokaties ook nooit vermelden om welke lokatie het gaat,  tenzij het legaal is en/of openbaar. Hieronder vindt je een aantal fotoseries die ik de moeite waard vindt hier te delen. Meer individuele shots vindt je op mijn Facebook pagina en/of Instagram pagina.